Facultatea:

Facultatea de Științe Socio-Umane

Tema lucrării:

Proiectarea tehnologică a unei secţii de fermentare a mustului de bere: analiza comparativă a procedeelor de fermentare utilizate pe plan mondial

Numărul de pagini:

155

Rezumat

Lucrarea de licență abordează proiectarea tehnologică a unei secții de fermentare a mustului de bere, cu capacitatea de 200.000 hl bere/an, folosind procedeul de fermentare în tancuri cilindro-conice. Se analizează aspectele tehnologice și tehnico-economice legate de obținerea berii, materiile prime utilizate, compoziția produsului, controlul calității conform planului HACCP. Se prezintă studii comparate ale diferitelor tehnologii de fermentare folosite la nivel mondial. Se discută despre procedeele de fermentare sub presiune, experiențele Krauss-Sommer, fermentarea în tancuri sfero-conice de mari capacități, precum și procedee semicontinui și continui. Lucrarea pune în evidență importanța procesului de fermentare pentru producția de bere și beneficiile consumului moderat al acestei băuturi.

Cuprins:

1. TEMA PROIECTULUI

1.1 Elemente inițiale

2. JUSTIFICAREA NECESITĂȚII ȘI OPORTUNITĂȚII REALIZĂRII ELEMENTULUI DE PROIECT

2.1 Descrierea berii și a materiilor prime

2.2 Istoricul fabricării berii

2.3 Cererea de bere și proiectarea secției de fermentare

3. ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICĂ

3.1 Analiza comparativă a tehnologiilor existente pe plan mondial pentru realizarea producției proiectate

3.2 Procedeul Wellhoener

3.3 Experiențele Krauss-Sommer

3.4 Procesul de fermentare primară sub presiune din România

3.5 Fermentarea în tancuri sfero-conice de mari capacități

3.6 Procedeul Bio-Brew

3.7 Procedee semicontinui și continui

BIBLIOGRAFIE

Facultatea_Transfrontalieră_de_Științe_Umaniste_Economice_și_Ingineresti_Proiectarea_tehnologică_a_unei_secții_de_fermentare_a_mustului_de_bere_USAMV_Galați_154.pdf

Facultatea:

Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Ingineresti

Tema lucrării:

Proiectarea tehnologică a unei secții de fermentare a mustului de bere cu capacitatea de 200.000 hl bere/an folosind procedeul de fermentare în tancuri cilindro-conice

Numărul de pagini:

154

Rezumat

Lucrarea prezintă analiza proceselor tehnologice și tehnico-economice aferente producției berii, punând accent pe etapele fermentării în tancuri cilindro-conice pentru o capacitate anuală de 200.000 hl. Sunt detaliate metodele de selecție a materiilor prime, procedeele de fermentare și optimizarea proceselor pentru asigurarea calității produsului finit, incluzând aspecte de management HACCP și siguranță alimentară. Studiul propune soluții inovative pentru îmbunătățirea eficienței și sustenabilității proceselor de fabricare a berii.

Cuprins:

1. Tema proiectului

(Se definește obiectivul lucrării și justificarea necesității unei astfel de proiectări.)

2. Justificarea necesității

(Analiza cerințelor pieței și oportunitățile economice asociate.)

3. Elemente de inginerie tehnologică

3.1 Analiza tehnologiilor globale

(Compararea diferitelor procedee de fermentare utilizate la nivel mondial.)

3.2 Materii prime

(Caracteristicile esențiale ale orzului, apei, hameiului și drojdiei.)

4. Operații și utilaje

(Dimensionarea și selecția echipamentelor pentru fermentare și îmbuteliere.)

5. Managementul calității

(Identificarea punctelor critice de control și măsuri de igienizare.)

6. Calcul economic

(Estimarea costurilor investiției și rentabilitatea proiectului.)

7. Concluzii

(Relevanța implementării proiectului și perspective viitoare.)

Caută printre cele peste 1000 de lucrări disponibile pe site-ul nostru!

Ți se pare prea complicat ?

Scapă de griji !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *