Studiul Munților Căliman utilizând tehnici GIS și de teledetecție

 

Facultatea : Geografie ( Cartografie )
Tip : Disertație ( Real )
Nr.Pagini : 115 de pagini
Nota finală 10/10
Preț 6000 RON

Descriere scurtă :

„Lucrarea de licență își propune să realizeze o analiză complexă a unui masiv muntos folosind tehnici de Sisteme Informaționale Geografice (GIS) și teledetecție. Introducerea lucrării face referire la importanța și misterul peisajului montan, precum și la legăturile culturale și istorice ale acestuia.

Primul capitol oferă o privire generală asupra poziției geografice și delimitării masivului, istoricului cercetărilor geografice și geologice, precum și a dezvoltării și utilizării GIS-ului și teledetecției. De asemenea, sunt discutate aspectele metodologice ale cercetării.

Al doilea capitol se concentrează pe cadrul natural al masivului, analizând geologia, relieful, clima, vegetația și utilizarea terenurilor, solurile și hidrografia. Se abordează caracteristicile generale ale acestor elemente și se utilizează diverse instrumente și indicatori pentru a măsura și a înțelege dinamica naturală a masivului.

Capitolul trei se ocupă de cadrul antropic, explorând populația, economia și așezările umane din regiune. Se examinează impactul activităților umane asupra mediului natural și se discută despre potențialul de dezvoltare al turismului în zonă.

Concluziile lucrării sintetizează rezultatele cercetării și subliniază importanța utilizării tehnologiilor GIS și de teledetecție în studiul și gestionarea mediului montan. Lucrarea evidențiază necesitatea unui studiu fizico-geografic complex pentru o înțelegere mai profundă a masivului și pentru planificarea conservării și dezvoltării durabile a acestuia.”